23948sdkhjf

Riskgrupper får egen matbutik

Nu lanseras en ny onlinebutik för mat, särskilt framtagen för människor som befinner sig i riskgrupper.

Axfoods onlinebutik mat.se riktar sig nu i en ny satsning till riskgrupper. Tre olika färdigpackade måltids- och hygienkassar kan levereras hem till dörren nästföljande vardag. Målet är att kunna hjälpa så många som möjligt i olika riskgrupper och initialt kommer 500 beställningar per vecka att levereras i Stockholm och Göteborg.

– Det här är ett erbjudande som är till för de personer som tillhör någon av de riskgrupper som riskerar drabbas allra värst av coronaviruset. Man kan se det som en digital jourbutik där man får tillgång till snabb leverans av basvaror som räcker för en person under en veckas tid, säger Ludvig Anderberg , verksamhetschef på mat.se, i ett pressmeddelande.

Tillströmningen av kunder till mat.se:s ordinarie butik har de senaste veckorna varit stor och som kund har det varit svårt att få en leveranstid nästföljande dag, en utmaning som stora delar av e-handeln haft. Har man tomt i kylen har man då behövt besöka en fysisk butik, vilket många personer i riskgrupper vill undvika.

Onlinebutiken lanseras initialt via och tillsammans med intresseorganisationer som exempelvis Bröstcancerförbundet, vars medlemmar har sjukdomar och diagnoser som gör dem särskilt utsatta. Mat.se har etablerat ett separat varu- och logistikflöde och kapaciteten är vid lansering begränsad. Det är därför viktigt att tillsammans med dessa organisationer säkerställa att tjänsten når och används av dem i störst behov. 

– Med en högt belastad e-handel har behovet av att kunna säkra hemleveranser till riskgrupper varit högt. Vi behövde hitta en lösning som både gick att få igång snabbt och som kompletterade den vanliga e-handelslogistiken. Det känns väldigt bra att nu kunna hjälpa särskilt utsatta riskgrupper och äldre. Nu testar vi det här för att se om det är en tjänst som uppskattas, och om så är fallet kommer vi att försöka skruva upp kapaciteten ytterligare, säger Carl Stenbeck, chef affärsutveckling Axfood. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094