23948sdkhjf

Colliers tror på prispressade hyror

Tomma lokaler och stor osäkerhet leder till sänkta hyror, tror fastighetsrådgivaren Colliers.

Colliers International har lanserat en första sammanställning av kontorsmarknadens reaktion med anledning av coronautbrottet i Europa. 

Så här skriver Anders Thor, chef för företagslösnngar på Colliers Sverige, i ett pressmeddelande: 
"Överallt i världen kommer kontorsmarknaden att svaja, Sverige är inget undantag. Kommande året kommer det att hända mycket för vakansnivåerna och följaktligen också hyrorna.

På Stockholms kontorsmarknad tros vakansnivåerna stiga till 6 % och kontorshyrorna sjunka med 10 %. Detta enligt den analys som presenterats av Evidence, vilka har gått igenom de makrosiffror som presenterats av Tillväxtverket & SEB.

Detta scenario är framräknat med hypotesen om att de i sysselsättning trots allt har behov av kontorsplats samt att de med sysselsättning ockuperar en viss kontorsyta.

I realiteten kommer säkerligen flera att arbeta hemifrån under en längre tid. Företagen kommer, efter att ett antal uppsägningar genomförts, att se över möjligheten att helt arbeta hemifrån för dem som är kvar under en tid för att skära kostnader.

Även konkurser kommer säkerligen att bidra till att siffrorna för vakanser och hyror kommer att sjunka ännu mer än det som beskrivits ovan.

Lägger man därtill det faktum att företagen kommer att vara väldigt försiktiga och verkligen se över sina kostnader och ha ytterst svårt att fatta beslut borgar det för prispress av hyrorna under den närmaste framtiden. "

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.253