23948sdkhjf

Fullt bord på Postnord

Postnord har brist på personal. Vädjar nu till alla extraanställda att komma in och jobba mer.

Postnord skriker efter extrapersonal, efter omfattande sjukskrivningar. Nu får anställda jobba övertid och företaget måste ta in extra personal för att klara samhällsuppdraget, skriver Sekotidningen, och enligt Hallandsposten har ett sms gått ut till alla extraanställda i hela landet där de tillfrågas om de kan hoppa in och täcka upp för sjuk personal. 

Något varsel om uppsägningar eller permittering av personal är alltså inte aktuellt inom Postnord. I nuläget påverkas postutdelningen i Borlänge, Stockholmsområdet och Göteborg av personalbrist.

Uppdatering 31 mars: Postnords pressansvariga Maria Ibsén har kontaktat Transportnet och givit följande information: 
"Att postutdelningen var påverkad i Borlänge, Stockholm och Göteborg stämde den dagen ni fick uppgifterna, men situationen förändras situationen från dag till dag.
Postnord är en viktig del av samhällets infrastruktur, som precis som resten av samhället påverkas av spridningen av coronaviruset och de restriktioner det leder till. De medarbetare som finns till hands jobbar för högtryck för att den höga frånvaron ska märkas så lite som möjligt i leveranserna av post och paket och även om situationen på sina ställen är ansträngd är det ännu långt till dess att vi behöver göra några dramatiska prioriteringar. Däremot hoppas vi att mottagare och avsändare har tålamod om enstaka leveranser tar längre tid än vanligt."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.375