23948sdkhjf

Svenskt industriflyg skapar luftbro för medicin

Bactiguard och Svenskt Industriflyg etablerar luftbro för att transportera medicinsk skyddsutrustning.

När ett stort antal länder stänger sina gränser och transportkapacitet försvinner i takt med att flygbolagen ställer in rutter och avgångar, leder det till osäker varuförsörjning och svårigheter att öka leveranskapaciteten. Det drabbar sjukvården som har akut behov av medicinsk skyddsutrustning. Därför etablerar Bactiguard och Svenskt Industriflyg en luftbro mellan Asien och Europa, som görs tillgänglig även för andra svenska företag.

Vi kommer att använda luftbron för att transportera produkter för infektions-prevention från våra anläggningar i Malaysia till Sverige i en takt som annars inte skulle vara möjlig. Vi vill samtidigt öppna möjligheten för andra företag med liknande utmaningar att ansluta sig till detta initiativ, säger Cecilia Edström, Bactiguards vd.

– Efterhand som de reguljära alternativen blir allt mer begränsade är vi glada att kunna tillhandahålla transportkapacitet. Mina medarbetare på Svenskt Industriflyg är specialiserade på komplexa transportlösningar och vi är tacksamma över möjligheten att få vara en kugge i arbetet att försörja den svenska sjukvården med livsviktig utrustning, säger Brian Liddle, Svenskt Industriflygs vd.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094