23948sdkhjf

Scania stoppar produktionen i Europa

Scania planerar att den 25 mars stoppa verksamheten vid merparten av sina europeiska produktionsenheter.

Skälet till Scanias produktionsstopp nästa vecka är den komponentbrist och de stora störningar som uppstått i leverantörs- och logistikkedjan till följd av utbredningen av coronaviruset i Europa.

 – För att säkerställa våra kunders samhällsviktiga transportarbete kommer våra serviceverkstäder och reservdelscenter dock att fortsatta sin verksamhet, säger Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson i ett pressmeddelande.

 I nuläget planerar Scania för att produktionen återupptas inom två veckor. De medarbetare som direkt berörs av det planerade produktionsstoppet är anställda vid koncernens anläggningar i Sverige, Nederländerna och Frankrike.

Läs också: Axfood satsar på el-lastbilar

 Scania har en tät dialog med facket om åtgärder för att tillsammans kunna hantera det minskande sysselsättningsbehov som uppstår. 

 – Såväl företagets ledning som de anställdas representanter känner därför stor tacksamhet över de statliga stödåtgärder som ställs till förfogande i de länder där våra medarbetare nu temporärt kommer att sakna sysselsättning, säger Henrik Henriksson.

 Scanias industriella verksamhet i Latinamerika, som svarar för cirka en femtedel av bolagets produktionsvolymer, fortgår tills vidare som planerat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.087