23948sdkhjf

Superkranar på väg mot Norvik

På torsdag beräknas de nya super post-panamaxkranarna anlända till Stockholm Norvik Hamn. Kranarna är 120 meter höga och ska installeras i containerhamnen som öppnar i maj.

Fartyget Zhen Hua 32 är nu på väg genom Östersjön med de nya super post-panamaxkranarna. Kranarna är på väg till Sveriges nya storhamn Stockholm Norvik Hamn dit de beräknas anlända på torsdag.

Resan från Shanghai startade den 10 januari och den spektakulära lasten består av fyra kranar i nedfällt läge och sex truckar. Truckarna samt två av kranarna ska till Stockholm Norvik Hamn. Containerkranarna är i nedfällt läge 80 meter höga, och mäter i uppfällt läge hela 120 meter. De väger 2 000 ton styck och kan lyfta drygt 80 ton.

 – Kranarnas kapacitet tillsammans med närheten till de stora farlederna och goda möjligheter till vidaretransport med lastbil, tåg och pråm ger en effektiv hantering och service i den nya hamnen, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef på Stockholm Hamnar.

Containerterminalen i Stockholm Norvik Hamn öppnar i maj och kommer att drivas av Hutchison Ports, en av världens största containeroperatörer med 52 hamnar i 27 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096