23948sdkhjf

Profi Fastigheter satsar på stort logistikcenter i Jordbro

Nya Stockholm Norvik Hamn avgörande faktor för etableringen.

Jordbro företagspark i Haninge kommun är i dag en av Stockholmregionens största arbetsplatsområden med cirka 190 hektar planlagd mark. I området arbetar cirka 4 000 personer fördelat på 170 företag. Främst är det verksamheter inom lager, distribution och tillverkning, och här finns bland annat Coca-Cola och Axfoods grossistbolag Dagab.

Nu blir det snart ännu mer fart i området. I maj 2020 är det nämligen dags för ett nytt efterlängtat tillskott i Jordbro. Då invigs Stockholm Norvik Hamn. Hamnen blir Sveriges näst största containerhamn, efter Göteborgs Hamn, och är belägen på Norvikudden strax norr om Nynäshamns oljehamn. Med kort insegling och effektiva transportanslutningar erbjuds det en direkt tillgång till en av Europas snabbaste växande regioner.

Ser stor potential

Ett av de bolag som nu står redo att utveckla ytterligare en stor logistikanläggning i området är företaget Profi Fastigheter. – Vi ser en mycket stor potential i Jordbro Företagspark och detta mycket tack vare den nya hamnen som ytterligare stärker Jordbro som en attraktiv logistikplats, säger Thomas Jonasson, uthyrnings- och marknadschef på Profi Fastigheter. – Jag skulle vilja uttrycka det som att Jordbro seglar upp som en viktig och stor aktör på logistikscenen. Norvik Hamn blir den containerterminal som ligger närmast Sveriges i särklass största konsumtionsområde, fortsätter han.

Förstår behoven

Profi Fastigheter beskriver sig som är en aktiv förvaltare och utvecklare av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Företaget förvaltar också sina fastigheter med egen personal. – Det gör att vi förstår våra hyresgästers behov och kan ge dem rätt förutsättningar för att bedriva sina respektive verksamheter, vare sig de är kommersiella eller offentliga, små eller stora.

Enligt Thomas Jonasson är Profis nära samarbete och dialog med hyresgäster, bostadsutvecklare, kommuner och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen en framgångsfaktor. Ambitionen är att alltid bidra till en positiv utveckling av de områden där man verkar.

När det gäller Jordbro Företagspark samarbetar man med Haninge kommun, ett samarbete som fungerar mycket bra. – Haninge är en aktiv och framåt kommun. Man brinner för näringslivsutveckling och det är korta beslutsvägar. I Jordbro snackar man inte bara, utan man gör också.

Utvecklar nya ytor

Profis nuvarande bestånd ingår en total yta på cirka 500 000 kvadratmeter. Dessutom har man närmare 300 000 kvadratmeter som är under utveckling. Företagets förvärv i Jordbro består av tomter om totalt 25 000 kvadratmeter. – Vi kommer utveckla våra nya ytor tillsammans med hyresgästen. Jordbro Företagspark är en perfekt plats för en aktör inom lager och logistik, avslutar Thomas Jonasson på Profi Fastigheter.

Fakta om Profi Fastigheter:

Företaget: Äger och utvecklar fastigheter i Storstockholmsområdet. Alltid med god närhet till kommunikationer.

Bestånd: 500 000 kvadratmeter med kommersiella lokaler, kontor, lager och logistik plus hotell och handel. Ytterligare 300 000 kvadratmeter är under utveckling, bland annat i Tumba, Kista och Bredden där man är med och skapar en stadsdel med 2 000 bostäder och handel plus nu också i Jordbro Företagspark.

Fokusområden: På Profi har man definierat fyra strategiska områden för att skapa en hållbar framtid: Hållbara fastigheter; en bekymmersfri vardag; en hållbar stadsutveckling; en hållbar egen verksamhet.

Läs mer: profi.se

Källa: Profi Fastigheter

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062