23948sdkhjf

Corona medför brist på containrar

De stora fraktrederierna börjar nu märka av bristen på containrar, som en följd av kinesiska restriktioner kring coronaviruset.

Restriktioner i Kina på grund av coronaviruset gör att containrar blir kvar i kinesiska hamnat, vilket har lett till brist på tomma containrar i Europa och Nordamerika. Dessutom försenas lossning och lastning av produkter, vilket förvärrar problemet ytterligare. Containertrafiken i kinesiska hamnar har nu minskat med upp till en tredjedel till följd av viruset. 
Greencarrier har drabbats av att mängder av fraktcontainrar har fastnat i Kina, vilket påverkar möjligheten för svenska exportföretag att få ut sina varor, medan Hapag Lloyd säger till TT att tillgången på containrar är mindre än normalt, men att bolaget än så länge kan få fram sina leveranser. 
Även företagspost påverkas av viruset. Postnords dotterbolag Direct link, som ansvarar för paketleveranser från bland annat Kina, har den senaste veckan sett en 90-procentig minskning i flödena av företagspost från Kina, skrev Dagens industri tidigare i veckan. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Så mycket har Frode Laursen minskat koldioxidutsläppen
Lastbilstillverkaren Scania stänger sin fabrik – bygger om till el
Freja expanderar i Kina
SGL hämtar tidigare Maersk-vd till styrelsen
100 000-tals byggtransporter kör genom Stockholm – i onödan
Nytt avtal med Frode Laursen ska få ner Danones utsläpp

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125