23948sdkhjf

Instabox går över till fossilfritt

Instabox skall framöver använda enbart fossilfria och förnyelsebara bränslen och därmed minska koldioxidutsläppen från sina leveranser med upp till 90 procent.

Den 14 februari 2020 påbörjade Instabox övergången till fossilfria bränslen som beräknas vara klar under andra kvartalet i år.

 Instabox väljer att använda HVO som tillverkas genom industriell förädling av biologiska resurser, till exempel avfallsfetter, restfetter och vegetabiliska oljor, och har fördelen att det går att använda i vanliga dieselmotorer. Användning av HVO innebär en minskning av koldioxidutsläppen med upp till 90 procent.

– I praktiken har vi redan gått över till fossilfritt helt och hållet för samtliga leveranser, men för att kunna garantera att vi kan erbjuda en klimatsmart frakt även om tolv månader gäller det att våra nätbutiker vill vara en del av det här initiativet. Vi tror även att det krävs mer transparens i denna fråga och vi kommer att berätta öppet och ärligt exakt hur det går och vad vi gör, säger Alexis Priftis, grundare och vd på Instabox.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156