23948sdkhjf

Rise och Scania ingår spännande samarbete

Traton, som äger Scania, och Sveriges forskningsinstitut Rise inleder nu ett samarbete kring nätsäkerhet och AI.

Rise och Traton inleder nu ett långsiktigt strategiskt samarbete. I ett första steg koncentreras samarbetet till cybersäkerhet och artificiell intelligens, AI. Traton är Scanias ägarbolag och Scania kommer att fungera som Rises svenska samarbetspartner.
Parterna har undertecknat ett samförståndsavtal som är en plattform för det långsiktiga och strategiska samarbete. Rise är ledande inom dessa områden och medlem i European cybersecurity organization (ECSO).
- Ny teknik är en av nycklarna i övergången till ett mer hållbart samhälle. Det här samarbetet har fokus på ett hållbart transportsystem, säger Rises vd  Pia Sandvik.
- Innovation är en grundpelare i vår globala strategi. Samarbetet med Rise kommer att främja vår utveckling av nya kompetenser inom mycket viktiga områden, säger Christian Levin, vd på Traton.

Samarbetet kommer att vara öppet för andra varumärken inom Traton, som MAN, Volkswagen Caminhões e Ônibus och Rio.

- Våra strategiska forskningsmål är viktiga för att vi ska lyckas i framtiden. Samarbetet med Rise är ett viktigt steg mot dessa mål, säger Tony Sandberg, chef för forskning och innovation på Scania Group.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094