23948sdkhjf

Nikolas vätgaslastbilar kommer till Europa

Byggs i Tyskland i partnerskap med Iveco.

Amerikanska Nikola motor company, som utvecklar lastbilar för eldrift och bränsleceller har ingått ett partnerskap med Iveco. I detta europeiska joint venture ska Nikola Tre produceras i Ivecos fabrik i tyska Ulm.

– Vår europeiska joint-venture med Nikola är ett verkligt bevis på att långdistanstransport med nollutsläpp håller på att bli en verklighet, vilket kommer att leda till konkreta miljöfördelar för Europas långdistansförare och dess medborgare, säger Hubertus Mühlhäuser, verkställande direktör på CNH Industrial, som äger varumärket Iveco, i ett uttalande.

Nu investerar man 40 miljoner euro för att uppgradera tillverkningsanläggningen, för att kunna komma till produktionsstart i början av 2021. Senare under året ska man kunna leverera de första exemplaren av Nikola Tre. Till en början blir det bilarna med batteridrift som lanseras. Bränslecellsversionen kommer att testas i det EU-finansierade H2Haul-projektet under 2021 och beräknas för lansering under 2023. Nikola Tre byggs på Ivecos nya plattform S-Way.

– Genom att använda våra tillverkningsanläggningar i världsklass i Madrid och Valladolid, Spanien, där Iveco S-Way produceras, kan vi påskynda slutmontering, drivsystemintegration och avancerad anpassning av Nikola Tre för en snabb marknadsintroduktion, säger Gerrit Marx, vd för kommersiella fordon och specialfordon på CNH Industrial.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172