23948sdkhjf

Derome samordnar byggtransporter

Samarbetar med Skanska i Göteborgs prestigeprojekt.

Citygate ska bli Nordens högsta kontorshus. Nu har byggherren Skanska ingått ett samarbete med Derome om logistiken kring projektet. 

– Det är härligt att Skanska satsar på innovativa lösningar under byggnationen. Genom samarbetet kring vår förrådslösning slipper byggarna tänka på att skaffa järnvaror. Det blir total effektivisering som förenklar allas vardag, säger Peter Gustafsson på Derome. 

Derome kommer att använda en varucontainer som sluss in till byggarbetsplatsen, vilket gör att lastbilar inte behöver köra in på området, en stor fördel för arbetsmiljön och säkerheten. 

 Det behövs få avlastningsytor, det är såklart en stor fördel vid bygget av Citygate som byggs i centrala Göteborg. Med digitalt stöd har Derome och Skanska hela tiden kontroll över lager och åtgång, ett minimalt lager som följer varje byggfas, säger Peter Gustafsson. 

Derome kan nu alltså följa byggets utveckling och skräddarsy lösningar efter behoven i varje given fas. 

– Vi ser stora fördelar i projektet där vi har en part som tar ett helhetsansvar kring materialflödet av förbrukningsartiklar, planerar och optimerar transporter samt minimerar ad-hoc leveranser genom att vara en del av projektet och ha lösningsfokus, säger Ansieh Sabeti Rad, inköpschef på Skanska Citygate. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078