23948sdkhjf

Gardenstore flyttar lagret från Stockholm

– Lägre hyror än i Stockholmsregionen där vi tidigare låg stärker vår konkurrenskraft.

Gardenstore driver e-handel för trädgård och uteplats i Sverige och Norge. Nu tar man beslutet att flytta sitt lager till Eskilstuna.

– Vi har valt att etablera vårt lager i Eskilstuna av flera anledningar. Lägre hyror än i Stockholmsregionen där vi tidigare låg, vilket stärker vår konkurrenskraft, goda referenser från liknande verksamheter gällande personal och samarbetspartners i regionen. Det geografiska läget där vi fortsatt ligger på ett behagligt avstånd till Stockholm där vi har huvudkontor och butik. Från Eskilstuna når vi också runt 35 procent av Sveriges befolkning på under en och en halv timmes transportväg vilket är positiv både ur miljöhänseende samt för våra kunders ledtid, säger Erik Hallgren, logistikchef på Gardenstore.

Gardenstore flyttar in i en befintlig lokal, som nu anpassas för verksamheten. Samtidigt kommer man att få möjlighet att utöka lokalerna i framtiden. Bolaget startade 2016 och har sedan dess haft en snabb tillväxt, nu har man 27 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor. Det nya lagret får en yta på 6 300 kvadratmeter.

– Vi glädjer oss åt Gardenstores etablering och satsning som bekräftar Eskilstunas position som ett av landets viktigaste och mest expansiva logistikområden, samt att de bidrar med nya viktiga arbetstillfällen i Eskilstuna, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna logistik och etablering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.147