23948sdkhjf

Einride tar in CCO från Google

Var tidigare även affärsutvecklingschef på Postnord.

Jonas Hernlund blir chief commersial officer hos Einride. Senast var han Nordeuropachef för Googles investerar- och startupverksamhet. Dessförinnan utvecklade han en e-commerseplattform. Bland tidigare uppdrag märks rollen som affärsutvecklingschef på Postnord och strategikonsult hos Deloitte och Accenture. 

Nu får han alltså uppdraget att leda Einrides affärsutvecklings- och försäljningsverksamhet. Jonas Hernlund har erfarenhet av snabbväxande teknikbolag med stor omsättning.  

 Vår generations största utmaning är att lösa klimatkrisen. Einride har helt rätt förutsättningar för att sig an den utmaningen och samtidigt bygga en framgångsrik affär: rätt ambitionsnivå, ett fantastiskt team och en briljant lösning. Det känns otroligt spännande att få komma in på Einride i det här läget och få hjälpa transportintensiva företag runt om i världen att införa en kostnadseffektiv, säker och hållbar lösning för lastbilstransporter som har potentialen att minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, säger Jonas Hernlund i ett uttalande. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111