23948sdkhjf

Lämnar Catena för konkurrenten

Blir affärsområdesansvarig för industri och logistik.

I höstas presenterade Göteborgsbaserade Platzer fastigheter sina planer på en ny organisation, där man skapade två affärsområden, ett för kontor och ett för industri och logistik. Nu är det klart att man värvar in Johan Franzén till rollen som affärsområdeschef för industri/logistik. Han kommer närmast från tjänsten som regionchef på Catena, som han innehaft i dryga fem år. Tidigare har han bland annat arbetat med affärsutveckling på Brinova fastigheter och som area sales manager på svenska Jungheinrich. 

 Det finns en enorm potential inom affärsområdet industri/logistik. Jag ser fram emot att, tillsammans med mina nya kollegor, utveckla nya och befintliga fastigheter i Sveriges logistikhuvudstad Göteborg. Jag hoppas kunna bidra med engagemang, glädje och kunskap för att Platzer ska kunna göra samma tillväxtresa inom logistikfastigheter som de gjort i kontorssegmentet, säger Johan Franzén i ett uttalande. 

Platzer presenterar samtidigt två andra nyförvärv, där Henrik Axelsson går in i rollen som affärsutvecklingschef. Han kommer senast från projekt och affärsutveckling på Castellum. Dessutom tar Karoliina Callavik över som tillförordnad verksamhetsutvecklingschef. Hon har tidigare arbetat i samma roll hos Cobel, Caverion och Coor. 

Platzer har fokus på Göteborgsområdet, där man i dag är en av de större aktörerna på den kommersiella fastighetsmarknaden, med 70 fastigheter med en sammanlagd yta på 830 000 kvadratmeter och ett värde på 20 miljarder kronor. Sin kanske mest spektakulära affär gjorde man 2016 när man köpte AB Volvos fastigheter i Arendal, Torslanda och Säve, en stor uppgradering för logistikinriktningen hos bolaget 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172