23948sdkhjf

Postnord expanderar sin 3d-printing

– Tekniken kan effektivisera hela leverantörskedjan, säger Tomas Lundström, head of 3d på Postnord Strålfors.

Postnord Strålfors har satsat stort på att marknadsföra sin tjänst för 3d-printing, och nu investerar man i ytterligare en skrivare. 

 Det kan tyckas märkligt att ett logistikbolag utvecklar den här typen av tjänster, men med den här tekniken kan vi effektivisera hela leverantörskedjan och kapa hela steg i distributionen. I framtiden kommer vi att se ett mer digitalt tillverkningssamhälle där dagens tillverkare skickar krypterade försändelser med inbyggda tillverkningsparametrar för att kunna garantera kvalitet vart i världen dom än printas. Det kommer inte finnas något som heter ”utgått”, filerna lagras digitalt och kan printas när som helst i framtiden vilket gör att vi får längre livstid på produkter, säger Tomas Lundström, head of 3d på Postnord Strålfors, i ett pressmeddelande. 

Med 3d-skrivare får företag möjlighet att stöpa om både lagerhållning, leverans och beställningar. Många reservdelar skeppas i dag från Asien, i synnerhet för något äldre modeller, i den mån reservdelarna inte helt utgått ur sortimentet. Med 3d-printing kan de skickas snabbt från Postnords anläggning i stället, vilket skapar kortare nedtider och längre livslängd för många produkter. Kontrakten skrivs så att den ursprungliga tillverkaren också får ut en ersättning, de står också för ritningarna. 

Självklart minskar även transporter och miljöpåverkan. 

Postnord har valt att ta in en HP Jet Fusion 4200. 

 Valet av printer var ganska lätt, vi ser en ökad efterfrågad på större batcher av produkter och i dagsläget är HP mer eller mindre ensamma i sin klass med en oerhört snabb printer och ett grundmaterial som kan tillämpas till en bredare kundbas, säger Tomas Lundström. 

Maskinen kan skriva ut olika detaljer under samma körning. Dessutom kan den återvinna överblivet skrivarpulver och använda det i nästa körning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171