23948sdkhjf

Rekordvolymer för Helsingborgs hamn

Rederierna ökade sina anlöp under året. 

Helsingborgs hamn har slagit rekord igen. Containerhanteringen ökade sina volymer med 10,8 procent jämfört med 2018, till 267 652 TEU. 

– Vi har aldrig hanterat så mycket gods som vi gör nu samtidigt som vi planerar för att kunna hantera långt över dessa siffror i framtiden, säger hamnens vd Bart Steijaert i ett pressmeddelande. 

Under 2019 inledde Baltic reefers sin nya direkttrafik, som gav svenska fruktimportörer stora fördelar jämfört med tidigare. Dessutom lade Unifeeders till nya anlöp till hamen 

– Affärerna och utvecklingen har inneburit en betydande ökning inom containersegmentet. Sen är det alltid inspirerande när miljöfrågan får styra och marknaden återigen visar på att det går alldeles utmärkt att kombinera bra affärer med hållbara sjötransporter, säger Nicklas Romell försäljnings- och marknadschef. 

Även den allmänna konjunkturen har gjort att volymerna är fortsatt höga. Konsumtionen är hög, och exportindustrin gör goda affärer, samtidigt som containertrafiken blir en allt större del av globala transporter. 

Inför 2020 siktar Helsingborgs hamn på ytterligare förbättringar kring hållbarhet. Tillsammans med Einride ska man ta fram autonoma, elektrifierade lösningar för transporterna inom, och snart utanför hamnområdet. Man märker också av att hållbarhetsfrågorna blir viktigare för alla aktörer i transportkedjan. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.107