23948sdkhjf

Chiquelle flyttar centrallagret från Sverige

E-handlaren sänker kostanderna och påskyndar expansionstakten med nytt lager med tiodubblad kapacitet.

Stockholmsbaserade e-handlaren Chiquelle flyttar lagret från Arlandastad utanför Stockholm till en nybyggd fastighet i Overijssel i Nederländerna. Lagerflytten sker redan i julhelgen och beräknas bli klar under första veckan i januari 2020. Nuvarande kapacitet beräknas kunna tiodubblas med det nya lagret.

I ett pressmeddelande uppger Chiquelle att lagerflytten är en del i bolagets expansion som nu påskyndas inte minst till Benelux, Tyskland, Österrike och Schweiz.

E-handlaren skriver också att lagerflytten innebär att ledtiderna och leveranstiderna till konsumenter förbättras både till Norden samt inom övriga EU.

– Vårt nya lager har flera automatiserade processer i jämförelse med dagens uppsättning, vilket ger 30 procent snabbare pack och plock. Dessutom kommer vi numera ha möjlighet att packa sju dagar i veckan till väldigt sent på kvällen och eftersom logistikhubben i Malmö endast är några timmar bort innebär det att betydligt fler kunder kommer att få sina leveranser direkt dagen efter beställning, säger Pouya Boland, vd och medgrundare, till Transportnet.

Chiquelle är inne i en intensiv expansionsfas och under de senaste 18 månaderna har flertalet nysatsningar och investeringar genomförts, bland annat genom lanseringen av en ny sajt, en AR-app, nytt sportvarumärke, pop up-butiker samt ett partnerskap med it-jätten Pulsen som innebär ny teknisk infrastruktur som automatiserade processer för tillverkning, lagerhållning, logistik och betalningar världen över.

– Vi har länge haft aggressiva tillväxtambitioner, men vi insåg behovet av att framtidssäkra en lönsam och hållbar utveckling. Vi räknar med att sänka våra distributionskostnader med en tredjedel, samtidigt som vi frigör mer tid till att fokusera på andra kärndelar i verksamheten som design och produktion, säger Pouya Boland.

Investeringarna ska också ha lett till en resultatförbättring på närmare 4,5 miljoner kronor i jämförelse med föregående period. Chiquelle omsatte nära 40 miljoner kronor 2018 och rörelseresultatet, EBIT, landade på -2,6 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125