23948sdkhjf

Logistic contractor byter vd

Anders Bothén får lämna efter tolv år på posten.

Benn Karlberg tar över som vd för Logistic contractor efter Anders Bothén som får lämna sin post efter nästan tolv år. 

– Ett ledarbyte är ett naturligt steg i den fas som Logistic contractor befinner sig i just nu. Företaget har haft en oerhört positiv utveckling under många år. Men med en stadig omsättning på över en miljard kronor sedan flera år tillbaka och med 50 medarbetare i bolaget ser vi nu behov av en annan typ av ledarskap, där större fokus läggs på strategisk organisationsutveckling. Där kommer Benns kunskap och erfarenheter att passa oerhört bra, säger Jörgen Andersson, koncernchef för Wästbygg gruppen där Logistic contractor ingår, i ett pressmeddelande. 

Benn Karlberg har varit CFO och vice vd för Logistic contractor i fem år, innan han nu alltså kliver in som vd i bolaget. Samtidigt blir byggchef Anders Nilsson vice vd och affärsutvecklaren Fredrik Jagersjö blir affärsutvecklingschef. 

 – Anders Nilsson får ett tydligare ansvar för de projekt som är igång och Fredrik Jagersjös roll blir att på ett övergripande plan säkerställa framtida affärer tillsammans med övriga affärsutvecklare. Benn Karlberg kan därmed fokusera på att leda företaget. Att vi har kunnat tillsätta de här tre tjänsterna internt visar vilket oerhört starkt lag som finns inom Logistic contractor. Marknaden för logistik- och industribyggnader visar inga tecken på avmattning och jag är övertygad om att den här förändringen skapar möjlighet för fortsatt stark tillväxt för LC, säger Jörgen Andersson. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141