23948sdkhjf

Nytt uppköp gör Ntex till största privata speditör

Köper Göteborgsbolag med inriktning mot sjö- och flygfrakt.

Med sitt sjunde förvärv på två år fortsätter Ntex att öka i storlek. Under 2020 beräknar man att man kommer att omsätta upp emot 2,5 miljarder kronor, något som gör bolaget till Sveriges största privata speditör. 

Det senaste köpet rör Göteborgsbaserade JEK Forwarding, som startade sin verksamhet 2008 och har en omsättning på 75 miljoner kronor och 13 anställda. Företaget integreras i Ntex affärsområde Sjö och flyg, och alla nya medarbetare flyttar in hos Ntex i Göteborg.  

– JEK Forwarding är ett välrenommerat bolag med erfarna och kompetenta medarbetare som är speciellt duktiga på sjötransporter mellan Asien och Göteborg, något som jag vet att flera av våra befintliga kunder välkomnar att vi utvecklar. Överhuvudtaget är sjö och flyg marknader där vi ser en stor tillväxtpotential. Att vi blir fler medarbetare inom dessa områden betyder att vi kan erbjuda både befintliga och nya kunder ännu bättre lösningar framöver, säger Ntex grundare och vd Thomas Ström i ett pressmeddelande. 

Den nya tjänsten som direktör för Sjö och flyg kommer att innehas av Allan Nielsen, samtidigt som Jerry Nilsson från Ntex och Per Edward från JEK Forwarding tar rollerna som business unit managers för flyg respektive sjö. 

De senaste två åren har alltså Ntex nu köpt upp sju bolag, som tillsammans har en omsättning på 740 miljoner kronor. Allt som allt har 250 nya personer anslutit till Ntex organisation genom förvärven. 

 

Här är Ntex köp: 

2017 

H Ekbergs spedition, Helsingborg. 

2018 

Ruba logistics, Stockholm. 

Immingham transport, Storbritannien. 

AR Forwarding, Stockholm. 

2019 

France sped, Göteborg. 

Fraktkompaniet, Göteborg. 

JEK Forwarding, Göteborg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.531