23948sdkhjf

Sveriges nya logistikmässa

Logistics and automation blir parallellmässa till nya, sammanslagna Empack.

Easyfairs slår samman förpackningsmässorna Packaging innovations och Empack till ett varumärke – Empack. Samtidigt lanseras en ny parallellmässa – Logistics and automation – för att bygga vidare på en växande integration mellan förpackning och intralogistik.

– Genom att integrera alla förpackningsrelaterade mässor på den europeiska kontinenten med nya Logistics and automation, kommer Easyfairs i högre utsträckning kunna stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ, säger Paul MacDonald, global brand director Empack, i ett pressmeddelande.

– Det kommer till exempel att bli lättare att locka internationella talare och branschexperter, vilket gör det möjligt att erbjuda förpackningsbranschens aktörer innehåll som inte går att hitta vare sig på nätet eller någon annanstans.

Empack och Logistics and automation kommer att arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. Enda landet där Easyfairs kommer att behålla varumärket Packaging innovations är Storbritannien, där man även fortsatt ska fokusera på förpackningsdesign och -material.

Men Sverige blir inte bara en logistikmässa rikare, i och med Easyfairs beslut. Samtidigt försvinner den tidigare mässan Logistics and distribution, som senast gick av stapeln i Stockholm i början av oktober.

Arnaud Istas, group head of product development, på Easyfairs beskriver den nya mässans inriktning.

– Logistics and automation kommer att återspegla automatiseringen av olika fysiska processer och hanteringsprocesser, drivna av en mängd olika utvecklingsskeenden. Mässan kommer att fungera som en unik mötesplats där både slutanvändare, systemingenjörer, integratörer och IKT-proffs samlas, säger han.

I Sverige kommer Empack och Logistics and automation arrangeras den 30 september – 1 oktober på Kistamässan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203