23948sdkhjf

DHL bygger för 200 miljoner

Ökar kapaciteten till 6 000 paket i timmen.

Med representanter för Catena och Hallbygg på plats, byggstartade DHL Express sin nya anläggning i Sunnanå i Malmö, en investering på 200 miljoner kronor.  

– Det är mycket roligt att vi tagit första spadtaget. DHL har ambitiösa klimatmål och att gå över till en ännu mer energieffektivare logistikanläggning, där vi bland annat kommer att förbereda byggnaden för kommande elektrifiering av fordonsflottan är en av många åtgärder som vi gör för att nå målen inför framtiden. Dessutom kommer den nya anläggningen att ge en ännu bättre servicekvalitet för våra kunder, vilket stärker vår position ytterligare på marknaden, säger Peter Ervasalo, vd för DHL Express Sverige, i ett pressmeddelande. 

Malmöanläggningen blir något mer än 10 000 kvadratmeter stor och fylls med modern teknik för att automatiskt läsa av streckkoder, sortera paketen och utföra tullhantering. Kapaciteten kommer därmed att öka till 6 000 paket i timmen. Man räknar med att vara klara under nästa höst. 

– Genom den nya byggnationen för DHL Express fortsätter vår utveckling av Logistikposition Sunnanå som med sin unika placering för transporter både inom och utom Sverige utgör ett centralt nav för dagens och framtidens varuflöden, säger Jörgen Eriksson, Catenas regionchef i Malmö. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078