23948sdkhjf

Här byggstartar Axfood sitt megalager

Bygger 104 000 kvadratmeter i Bålsta.

Under måndagen träffades de inblandade aktörerna bakom Axfoods planerade jättelager i Bålsta, för att hålla en symbolisk byggstart. På plats fanns representanter för Axfood, Dagab, Håbo kommun och Logicenters. 

Det var i somras som Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab skrev ett avtal med Logicenters om en 104 000 kvadratmeter stor, miljöcertifierad logistikanläggning. Certifieringen kommer att göras enligt Breeam-SE och byggas med olika temperaturzoner och högautomatisering av den tyska teknikleverantören Witron. Målet är att ha anläggningen i drift 2023 med Logicenters som långsiktig ägare och Dagab som hyresgäst.  

– Det gläder mig mycket att dagen för byggstarten av det som blir en av Europas största största och modernaste logistikanläggningar nu är här. Detta innebär att vi nu utökar fastighetsportföljen med en stor, miljöcertifierad fastighet i ett utmärkt läge. Att få detta förtroende av en stor hyresgäst är något Logicenters värdesätter starkt och vi är övertygade om att de kommer att trivas. Vi vill också passa på att tacka Axfood och Dagab för ett mycket givande samarbete, säger Mathias Kettelhoit, head of Logicenters, i ett pressmeddelande. 

Fastigheten i Bålsta ger närhet till E18, väster om Stockholm. 

– Vi är mycket förväntansfulla inför byggstarten av vår högautomatiserade logistikanläggning. Genom det nya logistikcentret möter vi morgondagens utmaningar och konsumentbehov och skapar en flexibel, effektiv och hållbar logistikkedja för både butik och e-handelskund. Vi ser fram emot att flytta in, säger Nicholas Pettersson, vd Dagab inköp och logistik. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109