23948sdkhjf

Wibax Malmöterminal är klar – täcker nu hela Sverige 

Strategiskt läge för södra Sverige och import från kontinenten.

Wibax köpte terminalen i Malmö 2014, en investering som nu kan börja ge avkastning. Nyligen avslutade man ombyggnationerna i terminalen, något som ger ökad kapacitet och högre säkerhetsnivå. Totalt har uppgraderingen kostat 26 miljoner kronor, ett arbete som gett ett nytt värmesystem, invändig målning mot korrosion, isolering och säkrare utlastning, förutom invallningen av terminalen. 

Nu är man redo att erövra Sverige. 

– Nu är vi är redo för en stark etablering i södra Sverige. Med Malmöterminalen täcker vi nu hela Sverige och vi ser nya marknader här när det gäller både kemikalier och biooljor. Det känns kul att vi nu kan göra en rejäl satsning med egna produkter i Malmö och södra Sverige säger, säger Jonas Wiklund, CEO Wibax group, i ett pressmeddelande.  

Med Malmöterminalen får Wibax ett strategiskt läge för leveranser till södra Sverige och Danmark. Det är också ett perfekt läge för import av produkter från resten av Europa. Anläggningen har en yta på 18 000 kvadratmeter och har en total lagringskapacitet på 13 300 kubikmeter i sina cisterner. Dessutom har man här anslutning både för båt-, järnvägs- och vägtransporter. 

Detta är Wibax åttonde terminal i Sverige, och man har även en i Finland. Affärsidén är att erbjuda hela distributionskedjan, från inköp och produktion, till lagring och frakt med egna tankbilar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063