23948sdkhjf

DHL tar Vasaloppet i mål

Fortsätter som logistikpartner med ökat fokus på hållbarhet.

DHL Freight förnyar sitt avtal med Vasaloppet och fortsätter därigenom som logistikpartner under tävlingarna 2020 och 2021. Samarbetet har pågått sedan 2011 och innebär ett kort men intensivt arbete veckorna runt loppen. Nytt för de närmaste två åren är att man lägger större vikt vid hållbarhet. 

– Vi är mycket nöjda med att vårt lokala åkeri, som successivt ställer om till fossilfria transporter, kommer att köra fossilfritt under Vasaloppets vinter- och sommarveckor, säger Robert Zander, verkställande direktör för DHL Freight Sverige, i ett pressmeddelande. 

Under vinterveckorna levererar DHL Freight bland annat 80 000 klädsäckar och färdigvallade skidor från starten till målet, förutom det stora mässtältet som står uppställt under två veckor. DHL Freight är också värd för Tjejvasan. 

– Vasaloppet har växt år från år till idag nära 100 000 deltagare och vi är beroende av en professionell logistikpartner med miljön i fokus som förstår våra unika behov. DHL Freight är en partner som kan förenkla komplexa logistiklösningar och dessutom har en lokal närvaro i Dalarna, säger Eva-Lena Frick, verkställande direktör för Vasaloppet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156