23948sdkhjf

Consafe vässar kampen mot luft i transporterna

Låter sitt packningsverktyg ta in nya parametrar.

E-handeln ger upphov till stora mängder paket, som också leder till stora mängder luft som transporteras över världen. Detta är något som flera logistiker har uppmärksammat och arbetar med. 

Consafe logistics har sedan tidigare ett verktyg för boxkalkylering, som snabbt väljer den bästa typen av emballage och optimerar packningen så att den innehåller så lite luft som möjligt. 

– Boxkalkylering tar alla mått på produkten som ska packas, lägger ihop dem och väljer den optimala förpackningen. Produkterna måste först definieras i systemet, men när det väl är gjort kommer vår lösning alltid att föreslå det mest effektiva emballaget. Den lämnar till och med utrymme för särskilt förpackningsmaterial när det behövs, säger Mikael Brorsson, produktchef för Astro WMS på Consafe logistics, i ett pressmeddelande. 

Det finns också möjligheter att integrera optimeringsverktyget i plockprocessen, så att plockarna har rätt förpackningsmaterial till hands när artikeln kommer. 

Nu har dock Consafe utökat boxkalkyleringen med ytterligare en möjlighet. Med kostnad som ny parameter i systemet även hjälpa sina kunder att göra en större besparing. Det är nämligen inte alltid som fraktkostnaden och mängden transporterad luft hänger ihop. 

– Dimensionerna kommer alltid att prioriteras högst. Men vi ville erbjuda ett system som kan bidra till verkliga kostnadsbesparingar, samtidigt som alla varor garanterat skickas i det mest lämpliga emballaget. Vi uppmuntrar våra kunder att ständigt utvärdera sitt förpackningsmaterial baserat på ordermönster och sortiment. Det är något man måste arbeta med löpande och om alla gjorde det skulle vi kunna göra stor skillnad. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093