23948sdkhjf

Bygger ut sin biogasflotta

Martin och Servera närmar sig tio procent gasbilar.

Martin och Servera har 500 lastbilar som dagligen är ute och levererar varor. Det är en stor flotta, som man vill driva mer hållbart. En av metoderna är att köra mer på biogas. 

– Vid 2019 års början fanns några få biogasbilar i verksamheten. Innan året är över har antalet ökat till ett tjugotal. Biogasbilarna har vi testat i verksamheten och i och med att antalet tankställen för biogas byggs ut över landet, kan vi nu börja använda de här bilarna fullt ut i verksamheten, säger Håkan Ekmyr, transportchef på Martin och Servera Logistik, i ett pressmeddelande. 

Med hjälp av regeringens extra pengar, som Naturvårdsverket delar ut via Klimatklivet, kan Martin och Servera accelerera sin satsning på gas. Nu räknar man med att ha 40-50 biogasbilar i fordonsflottan om ett år, något som alltså motsvarar tio procent av bilarna. 

Dessutom arbetar man med andra sätt att effektivisera sina transporter, där fyllnadsgraden och en förbättrad ruttplanering är viktiga faktorer. 

– Det här handlar om att nå våra långsiktiga mål på hållbarhetsområdet, vi vill ta vårt ansvar för att styra mot ett mindre fossilberoende i samhället, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin och Servera Logistik. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156