23948sdkhjf

De ska utveckla Norrköpings nya logistikområde

”Affären följer vår uttalade strategi att växa inom logistiksegmentet.”

Norrköpings kommun arbetar nu för att göra klart detaljplanen som i första steget ska ge 100 000 kvadratmeter logistikfastigheter i Klinga logistikpark, söder om staden. Redan tidigare är det klart att Almroths vill etablera sig i området med en anläggning på 30 000 kvadratmeter.  

Nu avslöjas det att Slättö kommer att gå in i projektet genom ett bolag som bildas tillsammans med lokala aktörer, för att utveckla logistikområdet. Värdet på fastigheterna beräknas bli en miljard kronor. 

Fredrik Palm, som tidigare varit chef för fastigheter på Alecta, kommer att gå in i projektet både som delägare i utvecklingsbolaget och projektledare. 

 Norrköping har ett mycket strategiskt logistikläge och detta blir en av de bästa och mest intressanta etableringarna i Norden på många år. Vi har redan kontakt med ett antal tilltänkta hyresgäster och det pågår ett intensivt arbete med att träffa ytterligare intressenter, säger han i ett pressmeddelande. 

Slättös mål är att växa inom logistik. 

 Vi ser med glädje fram emot etableringen i Norrköping och att få vara en del av logistikklustret. Affären följer vår uttalade strategi att växa inom logistiksegmentet. Vi är fortsatt hungriga på nya affärer och köper allt fler fastigheter med existerande kassaflöden, men vi kompletterar gärna våra strategier med transaktioner där vi kan få en extra utväxling av vår förmåga inom projektutveckling. Jag tycker även att det är särskilt roligt att ha med Fredrik Palm i det här projektet, Slättö växer och det känns bra att knyta en så kompetent och erfaren person nära vårt team, säger Slättös vd Johan Karlsson. 

Detaljplanen för fastigheten på 22 hektar har nu passerat samråd, och kommunen beräknar att den kommer att slutligt gå igenom under första halvåret 2020. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11