23948sdkhjf

Ntex i uppköp – satsar stort på svenska marknaden

Siktar på en miljard i omsättning bara i Sverige.

Ntex har haft en snabb organisk tillväxt och satsat på internationella uppköp. Nu gör man en storaffär som inriktar sig på den svenska marknaden. Likaledes Göteborgsbaserade Fraktkompaniet blir nu ett dotterbolag till Ntex 

– Att bli en del av Ntex är roligt och spännande på många sätt. Dels stärker det vårt erbjudande, dels har vi möjlighet att åta oss större uppdrag. Det ger oss kraft att fortsätta vår tillväxtresa i ännu snabbare takt, säger Anette Yngvesson, grundare och vd för Fraktkompaniet, i ett pressmeddelande. 

Anette Yngvesson stannar som vd i Fraktkompaniet, som har en omsättning på 360 miljoner kronor och 100 anställda. 

– Under de senaste åren har Ntex fått många förfrågningar från kunder om att även sköta deras inrikes transporter. I och med förvärvet av Fraktkompaniet kommer vi kunna tillfredsställa dessa kunder. Vår målsättning är att inom tre till fyra år omsätta en miljard på inrikes transporter, säger Ntex vd och grundare Thomas Ström. 

De senaste fem åren har bolagen haft ett samarbete och Thomas Ström ser Fraktkompaniet som ett välskött företag, med förutsättningar att snabbt smälta in i Ntex. 

– Fraktkompaniet har gott renommé och har gjort sig känt som en smidig och ansvarstagande aktör med stort kundfokus. Våra värderingar och företagskulturer stämmer väl överens. Här finns alla förutsättningar för att ett plus ett ska bli tre, säger han. 

Fraktkompaniet startade 2006 och har sedan dess haft en stadig tillväxt. Nu återfinns man i Göteborg, Helsingborg, Stockholm och Malmö. Sammanlagt har Ntex nu 400 medarbetare och en omsättning på 1,9 miljarder kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141