23948sdkhjf

Bring öppnar ny tåglinje

”Vi har fram tills nu haft störst fokus på att leverera den sista milen fossilfritt.”

Bring fortsätter arbetet med att minska transporternas klimatpåverkan. Nu handlar det om att flytta över hemleveranserna till norra Sverige till järnvägen. För att lyckas öppnar man en ny tåglinje från Nässjö till Umeå och Luleå. Transporterna sker i samarbete med Real rail Sweden. 

− Det känns fantastiskt att kunna göra våra hemleveranser ännu mer gröna. Vi har fram tills nu haft störst fokus på att leverera den sista milen fossilfritt för våra hemleveranser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men det är viktigt att kunna göra flera delar av logistikkedjan grön och att använda tåg blir nu ett viktigt komplement till att kunna leverera mer grönt i hela landet, säger Tobias Åbonde, direktör för konsumentleveranser på Bring, i ett pressmeddelande. 

Den nya tåglinjen har varit i trafik sedan mitten av september. 

− Det är oerhört glädjande att Bring har tagit steget att transportera sina enheter med Real rail. Brings satsning i denna fråga är ett bevis på att man tar miljöfrågan på allvar och att man ser vårt intermodala kombitrafikskoncept som ett reellt alternativ till väg ur miljö- och kvalitetssynpunkt, där inte minst ledtiden och punktligheten har stor betydelse, säger Real rails vd David Sandahl. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08