23948sdkhjf

Einride tar in kvarts miljard

Får in flera tunga investerare och satsar på tillväxt och utveckling.

Det svenska bolaget Einride, som specialiserar sig på elektriska och självkörande transportfordon, har just avslutat en serie A-runda. Sammanlagt tar man in 25 miljoner dollar, eller närmare 250 miljoner kronor. Bland investerarna finns stora namn som EQT Ventures, Nordicninja, Ericsson Ventures, Norrsken foundation, Plum alley investments och Plug and play ventures. 

– Vi är stolta att ha en så stark uppsättning av internationella investerare med oss på Einride. Deras stör och erfarenhet kommer hjälpa oss att fortsätta leverera kommersiella framsteg och tekniska genombrott, säger Eirides vd och grundare Robert Falck i ett pressmeddelande. 

Pengarna kommer väl till pass i ett bolag som så sent som för någon vecka sedan presenterade ett nytt samarbete med Helsingborgs hamn. I första hand kommer man satsa på att utöka sin organisation och att investera i sin mjukvaruplattform, tillsammans med internationell expansion. 

 Einrides approach att knyta samman mjukvara och hårdvara för att ta transporterna in i framtiden är den överlägset mest ambitiösa jag har sett som europeisk investerare. EQT Ventures är fyllda av förväntan när vi nu ansluter oss till Einride för att tillsammans ta nästa steg på företagets resa, säger Ted Persson, operating partner och investeringsrådgivare på EQT Ventures. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078