23948sdkhjf

Stadiums centrallager byter ägare

Bråviken logistik säljer hela innehavet och går mot likvidation.

Koncernen Bråviken logistik kommer att sälja alla sina fastigheter. Försäljningen kommer att göras genom att man avyttrar alla aktier i de fastighetsägande dotterbolagen Bråviken Norrköping propco, Bråviken Nyköping propco och Bråviken Flahult propco. 

Bråviken logistik äger i dag 139 000 kvadratmeter uthyrbar yta, fördelat på tre logistikfastigheter i Norrköping, Nyköping och Jönköping. Innehavet är fullt uthyrt, i Norrköping till Stadium, som har sitt centrallager i fastigheten. Övriga hyresgäster är Aditro och Nyköpings kommun. Värdet på försäljningen ligger på 1,8 miljarder kronor, något som tillsammans med aktieutdelningar ger en total avkastning på cirka 51 procent.

– Efter en period med visat intresse för våra fastigheter är vi nu glada över att kunna presentera denna attraktiva affär för våra aktieägare. Intresset för logistikfastigheter har aldrig varit större och avkastningskraven har nu kommit ned på intressanta nivåer. Vi bedömer därför att det är bra timing att sälja bolagets samtliga fastigheter och realisera värdet för våra aktieägare, säger vd Johan Åskogh i ett pressmeddelande. 

Nu kallar Bråviken logistik till en extra bolagsstämma, som kommer att äga det slutgiltiga beslutet. De flesta av bolagets stora aktieägare har dock redan ställt sig positiva till en försäljning. Samtidigt ska köparens investeringskommitté också godkänna affären.  

I och med försäljningen kommer också Bråviken att avnoteras från Spotlight stock market och begära sig i frivillig likvidation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094