23948sdkhjf

Bockasjö tar över Landvetter logistik

Köper ut sin partner Swedavia.

2015 bildade Swedavia och Bockasjö tillsammans Landvetter logistik center, för att utveckla beståndet av logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter airport. Det har man lyckats väl med, då tre logistikfastigheter håller på att byggas, med tillsammans 90 000 kvadratmeter. Hyresgäster blir bland andra Postnord TPL, Dawa däck och Rajapack. 

– Den första logistikparken vid Göteborg Landvetter airport är nu färdigetablerad, vilket är en viktig milstolpe som bekräftar potentialen i vår satsning på Airport city Göteborg. Försäljningen är ännu ett exempel på vår framgångsrika strategi att genom fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i våra flygplatsers konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 

Swedavia och Bockasjö ägde hälften var av Landvetter logistik center, men nu köper alltså Bockasjö ut Swedavia och blir ensam ägare i bolaget. Swedavia gör en reavinst på 100 miljoner kronor i affären som görs till ett underliggande fastighetsvärde på omkring en miljard kronor. 

 När vi summerar vårt samarbete med Swedavia och projektet att utveckla logistikområdet på Göteborg Landvetter airport kan vi konstatera att vi uppfyllt de mål som ställdes upp 2015 avseende ekonomi och den tidplan vi antog. Samarbetet med Swedavia har fungerat utmärkt i alla delar. Att vi nu köper tre av de fastigheter vi redan äger 50 procent av på marknadsmässiga villkor, är en del av den strategi vi har att addera intressanta logistikfastigheter till de bestånd vi redan har, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö och även vd för Landvetter logistik center. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078