23948sdkhjf

Här är Schenkers storsatsning i Södertälje

Ska ge 200 arbetstillfällen 2022.

DB Schenker kommer att bygga en helt ny logistikanläggning i Stockholm syd, Almnäs. I ett pressmeddelande skriver man att detta är något som stått högt på önskelistan under lång tid, då regionen har en starkt tillväxt och det nu tar två timmar att morgontid ta sig till Kungens kurva, från Schenkers nuvarande terminal. Den ligger i Lunda, norr om Stockholm. 

– Att etablera en terminal i Södertälje kommer att göra det möjligt att leverera tidigare och hämta senare hos våra kunder söder om staden vilket är en stor fördel för såväl avsändare som mottagare av gods. Vi får också en ökad leveranssäkerhet eftersom godset inte behöver passera igenom Stockholm som tidigare vilket minskar risken för förseningar på grund av bilköer, säger Magnus Strand, head of Division land för DB Schenker cluster Sweden, Denmark, Iceland. 

DB Schenker ska köpa marken och bygga en anläggning på 14 400 kvadratmeter, med kontor och terminal. Målet är att kunna flytta in vid årsskiftet 2021/2022 och förhoppningen är att kunna erbjuda 200 arbetstillfällen vid full drift. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109