23948sdkhjf

Nowaste skapar helautomatiserad logistik med Björn Borg

Blir partner när Björn Borg förnyar sin logistik.

Björn Borgs mål var att konsolidera och effektivisera sin logistik. Tidigare har man haft två lager, som under hösten ska bli till ett. I det första steget flyttas det centralauropeiska lagret från nederländska Tilburg till Helsingborg. Därefter flyttar det nuvarande lagret i Borås efter. 

Ansvaret för att hantera den nya logistiklösningen har landat hos Nowaste, som just nu etablerar ett högautomatiserat omni-lager i Helsingborg. Målet är att skapa synnergier mellan logistiken bakom fysisk och digital handel, samtidigt som man blir bättre på att serva Björn Borgs kunder. 

– Vi har länge arbetat hårt för att säkerställa kvalitet och service gentemot våra kunder som är alltifrån egna butiker, modekedjor, digitala marknadsplatser till konsument via vår egen e-handel. Nu tar vi nästa kliv i utvecklingen för att även fortsättningsvis säkerställa att vi kan tillmötesgå kundernas krav och för att ytterligare effektiversera logistiken, säger Jonathan Larsson, global supply chain manager på Björn Borg, i ett pressmeddelande. 

Nowastes nya omnilager byggs i Helsingborg i anslutning till E4 och E6. Man bygger ett nära nog helt automatiserad flöde med en gods-till-expeditör-lösning för både butiks- och e-handelsflöden, med paketsortering för såväl B2B som B2C och it-system som Nowaste utvecklar.  

 Vi är jätteglada över att Björn Borg väljer oss som logistikpartner. Det blir en riktigt bra logistiklösning, säger Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste logistics. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127