23948sdkhjf

Wallenius SOL lägger till ny hamn

Skriver avtal med finsk storindustri.

Wallenius SOL lanserades med buller och bång tidigare i år och kunde presentera en ny linjekarta för sjöfarten i Östersjön, som knyter samman Sverige och Finland med kontinenten. I satsningen såg man möjligheten att ge nordisk industri en smidig transportlösning för sitt gods. Då hade man redan fyra finska hamnar och en svensk inritade i sitt nätverk. 

Nu läggs även Vasa till trafiken genom ett avtal med Wärtsilä, vilket skapar en anslutning mellan den finska staden och Antwerpen och Zeebrygge.  

Från och med 2021 kommer Wärtsilä att driva en ny produktionsanläggning i Vasa. Inkommande laster ska samordnas vid en hub i Antwerpen och sedan tas till Vasa i reguljär trafik. På vägen tillbaka fraktas Wärtsiläs motorer. 

– Det är i den här typen av långsiktiga samarbeten med industrin som vi ser den framtida tillväxten för Wallenius SOL, och vi är väldigt nöjda med förtroendet som Wärtsilä har gett oss. Det är tydligt att det finns ett behov av skräddarsydda lösningar i Östersjöregionen, säger Ragnar Johansson, vd för Wallenius SOL. 

Men linjen kommer inte bara att vara öppen för Wärtsiläs gods. Det finns också plats för andra kunders trailers, containrar och annan roro-frakt på rutten. 

– Genom att flytta Wärtsiläs tillverkning till nya Smart technology hub i Vaskiluoto öppnar vi för att utveckla nya miljövänliga alternativ. Den nya rutten möjliggör en omläggning av vägtransporter till sjön och optimering av våra logistiklösningar, säger Vesa Riihimäki, vd för Wärtsilä Finland. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094