23948sdkhjf

Nu finns E-Vito att köpa i Sverige

Mercedes eltransportbil har en räckvidd på 15 mil.

Nu börjar Mercedes-Benz sälja sin helt eldrivna transportbil E-Vito i Sverige. Det är i stort sett samma bil som den välkända Vito, men med en helelektrisk drivlina.  

Dock har man redan kunnat se E-Vito ute på vägarna under året, eftersom Budcompaniett testkört ett antal bilar i sin ordinarie verksamhet. 

– Bilarna laddas över natten och vi vet nu att bilen kan köras i åtta timmar i vår körning på en laddning, dessutom är det lätt att hitta laddningsstationer inne i Stockholm och om chaufförerna laddar bilen lite över lunchen, så får de ett par-tre mil till, säger Budcompanietts vd Owe Larsson i ett pressmeddelande från Mercedes-Benz. 

Räckvidden på en laddning ligger på upp till 15 mil, vilket Mercedes hoppas ska räcka till för de flesta typerna av körningar i städer.  

De hårda, tekniska siffrorna visar att man använder batterier från Accumotive på 41,4 kWh och en motor på 85 kw, motsvarande 116 hästkrafter, med ett vridmoment på 300 Nm. Batterierna sitter under lastutrymmet, och det gör att Mercedes har kunnat bibehålla Vitos lastutrymme. Lastkapaciteten ligger på ett ton. Laddningstiden till fullt batteri blir sex timmar och prislappen landar på 460 000 kronor och uppåt, exklusive moms. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094