23948sdkhjf

Helsingborg avsätter ny logistikmark

Presenterar ny avsiktsförklaring tillsammans med byggjätten.

Nu är det offentligt vad kommunen vill göra med området Vasatorp och den så kallade Uteslutningen strax öster om Helsingborg. Det är det största området i översiktsplanen, som finns kvar att utveckla för mark till näringslivet. 

Nu vill Helsingborgs kommun använda Vasatorp för logistik- och lagerverksamheter, något som expanderar i staden. Man kommer därför att ta fram ett koncept för ut utvecklingen här ska se ut och börja förhandla om markbyten och -köp. 

 För Helsingborgs stad är utvecklingen av Helsingborg Vasatorp 1:1 en väsentlig förutsättning för att på sikt tillgodose mark för näringslivet och därmed möjliggöra för företagsetableringar vilket skapar fler arbetstillfällen. Nu har vi en avsiktsförklaring för både Vasatorp och området vi kallar Uteslutningen, vilket känns väldigt bra för att möta stadens ambitioner, säger Patrik Möller, chef för mark- och exploateringsenheten i Helsingborg, i ett pressmeddelande. 

I avsiktsförklaringen blir Skanska partner för utvecklingen av området. 

– Det är mycket inspirerande att tillsammans med Helsingborg stad kunna gå vidare i arbetet med att utveckla Vasatorp. Vi är glada att Skanska är en bidragande part i Helsingborgs utveckling för att möta framtida behov, säger Johan Larsson, affärsutvecklare för Skanska Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126