23948sdkhjf

Coop börjar med blixtsnabba nätleveranser

Kassarna till dörren inom några timmar.

Från och med måndag den 2 september kan Coops e-handelskunder i Storstockholm få maten levererad till dörren inom några timmar.

– Vi vill säkerställa att våra medlemmar och kunder får den service och flexibilitet som de förväntar sig när de löser vardagspusslet genom att handla på coop.se, säger Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online i en kommentar.

Kunderna behöver lägga sin beställning senast 11:30 samma dag om de vill ha maten levererad samma dag. Därefter kan de välja mellan tre olika tidsfönster för leverans.

  • 18.00-20.00.
  • 19.00-21.00.
  • 20.00-22.00.

Samma-dag-leveranser erbjuds nu till en början i Storstockholm med målsättningen att öppna upp för fler geografiska områden. Lösningen i Stockholm har utvecklats i nära samarbete mellan Coop och Widrikssons åkeri. Utmaningen är att korta ner köp- och leveransprocessen för kylda varor och säkerställa en obruten kylkedja när kunden får sina varor.

– Samma-dag-leveranser kräver smart logistik, rätt fordon och personal och ett nära samarbete mellan oss som transportör och återförsäljaren. Vi är riktigt stolta att vi nu fått till en riktigt bra lösning tillsammans med Coop för deras medlemmar och kunder, säger Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

Transporterna sker med fordon som körs med fossilfria bränslen, dels HVO och dels biogasfordon märkta med Bra Miljöval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156