23948sdkhjf

Danska bolaget tar över driften av Lysekils hamn

Är redan största kund i hamnen. 

Det blir danska SDK Shippings svenska bolag, som tar över driften av hamn- och stuveriverksamheten i Lysekil. Avtalet gäller från 1 augusti och löper i minst tio år. 

– Vår ägare, Lysekils kommun, har under en längre tid övervägt hamnens framtid och tidigt i våras fick vi uppdraget av kommunfullmäktige att titta på en möjlig utkontraktering av hamn- och stuveriverksamheten. Eftersom SDK Shipping under lång tid har varit den största kunden i Lysekils hamn, var det naturligt att vända sig till dem för att se om det från deras sidan fanns ett intresse för att ta över verksamheten. Med SDK som ansvarig för verksamheten är vi övertygade om att hamnen förblir kommersiellt aktiv till förmån för både nuvarande kunder och nya kunder, säger Dan Ericsson, vd för Lysekils hamn, i ett pressmeddelande. 

SDK Shipping övertar nu delar av personalen och hamnens maskinpark. Man har också investerat i nya maskiner för godshantering. 

 SDK Shipping har genom sina danska ägare lång erfarenhet av hamnverksamhet och vi förväntar oss att kunna öka både godsomsättning och fartygsanlöp i hamnen. Vi har länge sett på möjligheten att utveckla hamnen ytterligare, och med den nya optimerade strukturen står vi väl rustade till att få in fler kunder till hamnen, säger Lars Jespersen, vd för SDK Shipping i Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.236