23948sdkhjf

Ännu ett Nettolager stängs – totalt berörs 150 anställda

Både lagret i Linköping och lagret i Falkenberg avvecklas.

Nedläggningen av Nettos lager i Linköping har redan skapat rubriker. Nu står det klart att nya ägaren Coop även stänger Nettos centrallager i Falkenberg. Totalt berörs drygt 150 personer av nedläggningarna, som är en konsekvens av Coops övertagande av Nettos 163 svenska butiker i en affär som blev klar i somras.

Lagret i Linköping ska, som tidigare rapporterats, avvecklas i november. Där sysselsätts i nuläget drygt 60 anställda. På centrallagret i Falkenberg arbetar 90 personer. De jobben försvinner lite senare.

När lagret i Linköping stängs kommer varuflödet till Nettobutikerna först att styras om till Falkenberg. Centrallagret i Falkenberg avvecklas sedan i samband med att den sista Nettobutiken blir Coop. Det förväntas ske under sommaren 2020.

Så sent som i maj annonserade Netto efter lagermedarbetare i Falkenberg, men tre månader senare ser läget alltså helt annorlunda ut.

– Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger nu även besked om vårt andra lager i Falkenberg för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process, säger Patrik Levin, nybliven vd för Nettos verksamhet i Sverige, i ett pressmeddelande.

I början av september inleds omställningen när de tre första Nettobutikerna görs om till Coop. Det innebär förutom att butikerna byggs om och får Coops utseende även att varorna kommer att levereras av Coop Sverige. Behovet av Nettos varuflöde kommer därmed att minska i samma takt som butikerna ställs om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156