23948sdkhjf

Mesta fordonsgasen är biogas

Andelen biogas i fordonsgasen fortsätter att öka enligt ny statistik från SCB – nu är den förnybara andelen drygt 94 procent.

Även den totala försäljningen av fordonsgas går upp under andra halvåret 2019 enligt SCB:s statistik, plus 5 procent första halvåret i år jämfört med samma period förra året (mätt i energiinnehåll). En viktig sak är att den visar att andelen biogas i fordonsgasen fortsätter att öka på bekostnad av den fossila naturgasen, första halvåret 2019 är biogasen uppe i 94,3 procent. Även den uppåtgående trenden för försäljningen av fordonsgas fortsätter.

Branschens mål är att vi ska ha 100 procent biogas i fordonsgasen till år 2030. Redan nu närmar vi oss alltså målet, det är givetvis mycket glädjande. På det här området är Sverige världsledande. Det är också väldigt roligt att totalförsäljningen av fordonsgas fortsätter uppåt. Det ser lovande ut inför framtiden säger Maria Malmkvist, vd för Energigas Sverige. Hon fortsätter:

Biogasen är en viktig pusselbit för att klara transportsektorns klimatutmaning. Men för att nå den fulla potentialen behövs stabila och långsiktiga spelregler för biogas. Här har vi stora förhoppningar på den pågående biogasmarknadsutredningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172