23948sdkhjf

Fortsatt trögt för Green cargo

Det blev en förbättring av resultatet, men fortfarande förlust, när Green cargo summerade sitt första halvår 2019.

Minus 33 miljoner kronor i rörelseresultat. Det blev siffrorna när Green cargo summerade sitt första halvår 2019. Förra årets inledande halvår landade på -72 miljoner kronor, vilket alltså innebär ett fall framåt för bolaget.  

I en kommentar från Green cargo pekar man ut lägre transportintäkter efter minskade volymer som orsakats av en reducerad tågplan tillsammans med planerade banarbeten och trafikstörningar, som orsaker till det svaga resultatet. Men det finns också tillfälliga kostnader inräknade, som rör den transformering man påbörjat för att nå ett bättre resultat. 

Andra kvartalet uppvisar ändå en förbättring av rörelseresultatet med 75 miljoner kronor jämfört med 2018. 

Green cargo pekar också ut några positiva trender. På säkerhetssidan har man inga allvarliga olyckor att rapportera och man minskar antalet mindre allvarliga urspårningar och påkörningar, samtidigt som punktligheten går upp. Trafiksäkerhetsindex ligger över årsmålet, medan punkligheten visserligen står för en förbättring, men inte når upp till de 95 procent som man siktar på 2019. 

Samtidigt har man bara skrivit nya avtal för 130 miljoner kronor, nästan en halvering jämfört med i fjol. Här anger man främst en svagt vikande efterfrågan på nya volymer som orsak. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141