23948sdkhjf

Zalando bygger nytt megalager

Satsar på sin högsta automationsnivå hittills.

Zalando har gjort sig kända för sin logistik, med ett gigantiskt centrallager i Tyskland och satellitlager placerade i nära sina olika marknader. Genom att följa upp köpmönstren kan klädjätten på det sättet minska ledtiderna ut till kund genom att hålla regionernas mest beställda varor ute i satellitlagren och sällanköpen med längre leveranstid i centrallagret. 

I januari invigde Zalando sitt nya Nordenlager i Brunna, utanför Stockholm, med 60 000 kvadratmeter lageryta och bolagets högsta automationsnivå hittills. Nu meddelar man att man kommer att bygga ett nytt logistikcenter i Nederländerna, och det blir en anläggning som bräcker den svenska spjutspetsen. 

Centret placeras i Bleiswijk, nära Rotterdam, och blir 140 000 kvadratmeter stort, med plats för 16 miljoner artiklar. Zalando utlovar också en ännu högre automationsgrad än i Brunna. Målet är att leverera de första paketen från Bleiswijk sommaren 2021 och framöver hoppas man kunna erbjuda 1 500 arbetstillfällen. Lagret kommer att leverera varor till kunder i Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Frankrike, Spanien och Storbritannien. 

– Benelux-länderna spelar en viktig roll i Zalandos tillväxtambitioner. För de kommande fem åren siktar vi på att dubbla intäkterna i denna region och därmed stärka vår position som marknadsledare. Öppnandet av logistikcentret i Bleiswijk är en viktig hörnsten för att möjliggöra denna tillväxt. Vi ser fram emot att förbättra kundupplevelsen genom att minska våra leveranstider i Beneluxområdet och införa tjänster med leverans samma dag-leveranser och leveranser nästföljande dag, så snart Bleiswijk är i full drift, säger Kenneth Melchior, direktör för Nordeuropa på Zalando, i ett pressmeddelande. 

Investeringen i det nya centrets intralogistik blir 200 miljoner euro. I dag består Zalandos logistiknätverk av nio olika lager, men sex anläggningar till är under konstruktion. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.552