23948sdkhjf

Gordons samlastning halverade körsträckan

Gordon delivery testade en ny modell för samlastning av transporter och kunde visa på en stor miljövinst.

I mars inledde Gordon delivery ett test, där man introducerade en ny modell för samordning av sina sista milen-leveranser. Tillsammans med varumärken som Svarta lådan, GI-boxen, Ecoviva, Smakbox och Simple feast, kunde man visa hur stora vinsterna kan bli om man samsas om transporterna. 

Totalt samkörde man sina leveranser under femton dagar, och resultatet är slående. Körsträckan halverades och man minskade sina koldioxidutsläpp med 15 ton. 

– Det här visar vilken potential det finns i samordning i takt med att hemleveranser ökar och med tanke på det klimatfokus som råder. Logistikbranschen måste ta ett tydligt ansvar och med den nya modellen för samordning har vi visat att det är möjligt att minska antalet körmil och därmed även koldioxidutsläpp, säger Ali Ghoce, medgrundare och vd på Gordon delivery, i ett pressmeddelande. 

Gordon delivery har själva utvecklat tekniken bakom samlastningen, vilken gjort det möjligt att leverera kylvaror från olika matkasseföretag i samma kylbil. Något som är ett nytt inslag i dagligvaruhandeln. 

Med de lyckade resultaten i ryggen kommer nu Gordon att gå vidare för att ytterligare förfina sin process. I höst lägger man fokus på att skala upp modellen och öppna leveranserna för fler företag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094