23948sdkhjf

Varner fördubblar sin Autostore i Vänersborg 

Swisslog bygger lösning med 116 000 lådor och över 200 robotar.

Varner är en av de stora modekoncernerna i norra Europa med varumärkena Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Dressmann, Dressmann XL, Urban, Volt, Wow, Levi’s Store och Nike Store. Sitt Europalager har de i Värnersborg, en automatiserad anläggning som man byggde tillsammans med Swisslog och tog i drift 2016. 

Nu bygger man ut lagret. 

– Centrallagret i Vänersborg var redan när det byggdes förberett för att ytterligare expanderas inom husets fyra väggar. Vår snabba tillväxt inom e-handeln gör det nu nödvändigt att i princip fördubbla vår Autostoreanläggning, säger Anders Eriksson, supply chain director på Varner, i ett pressmeddelande. 

Dagens Autostoreanläggning byggs med detta ut från 60 000 lådor till hela 116 000 lådor, som kommer att servas genom 224 robotar. Man tar också fram ett nytt upplägg för arbetsstationerna för plock, pack, inlagring, returhantering och hantering av hängande platt, tillsammans med Swisslog. 

Förutom den fördubblade Autostorekapaciteten får anläggningen nu åtta nya arbetsstationer för plock och pack, fyra stationer för returhantering, 24 sorteringsstationer och ytterligare bansystem. 

– Lagret designades och byggdes med högsta möjliga ambitioner och nu ska det bli ännu bättre. Vi har ett oerhört nära och förtroendefullt samarbete med Swisslog där de tar löpande ansvar för lagrets tekniska drift. Mot den bakgrunden var det självklart att göra den aktuella utvidgningen tillsammans med Swisslogs kompetenta personal, säger Anders Eriksson.

FAKTA 

Varners automatiserade lager 

  • Autostore (i dag 60 000 lådor) 
  • Två höglager för pallgods och lättgods 
  • Bansystem för pallgods och lättgods 
  • Plock och pack, internleverans, returhantering och lösning för hängande plagg 
  • Crossbeltsorter 
  • Drivs med Swisslogs WMS Synq, kombinerat med Varners eget WMS 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048