23948sdkhjf

Transportföretagen får samhällspolitisk avdelning

Värvar chef från Svensk handel.

Transportföretagen skapar en ny avdelning för samhällspolitik, som kommer att bestå av organisationens näringspolitiska enhet och kommunikationsenheten. 

– Transportföretagen får en allt mer framträdande roll i debatten. Att vi nu skapar en Samhällspolitisk avdelning innebär ännu bättre förutsättningar att bedriva opinionsbildning i våra medlemmars frågor. Genom rekryteringen av Tina Thorsell som chef stärks vår röst ytterligare, kommenterar Mattias Dahl, vd för Transportföretagen, i ett pressmeddelande. 

Den nya chefen Tina Thorsell kommer senast från rollen som kommunikationschef på Svensk handel. Tidigare har hon bland annat varit kommunikations- och näringspolitisk chef på Sveriges åkeriföretag, där hon arbetade för förändringarna i lagstiftningen om cabotagekörningar. Tidigare ändå arbetade Tina Thorsell inom dåvarande Folkpartiet, som internationell sekreterare och pressekreterare åt Anne Wibble under hennes tid som finansminister. Därefter har hon bland annat varit ledarskribent på DN och UNT, medieanalytiker och PR- och marknadschef på Målaremästarna. 

 – I min nya roll hos Transportföretagen kombineras politisk påverkan och kommunikation, där de bägge främjar varandra. Kommunikationen ger tryck i påverkansarbetet, och påverkansarbetet ger precision i kommunikationsarbetet. En fusion av dessa sidor ger en tydlig och stark avsändare, säger Tina Thorsell. 

När den nya avdelningen bildas tillträder Ulf Perbo, som nu är näringspolitisk chef, tjänsten som branschchef för vägområdet, något som ska ge ökat fokus på frågorna. Mychele Östman är fortsatt kommunikationschef.  

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093