23948sdkhjf

Supersiffror för Dachser Norden

Svenska dotterbolaget fyrdubblade sitt resultat.

Dachsers nordiska koncern har gjort sitt bokslut för 2018. Det visar sig att 2018 blev ett rekordår med en omsättning på 1,6 miljarder kronor och ett resultat före skatt på 65 miljoner, en ökning med 56 procent. 

 De fina resultaten visar att vi har lyckats utnyttja synergier i flera sammanhang. Vi har uppnått en lönsam tillväxt och inte tagit marknadsandelar till varje pris, utan fått vårt resultat att hänga med. Vi har ökat fokus på att ha rätt godsstruktur och har skapat tillväxt inom flera av våra segment, varav den största skett inom export av styckegods, säger René Sidor, managing director för Dachser Nordic, när han kommenterar resultatet. 

Tillväxten går igen i alla de tre nordiska dotterbolagen Dachser Denmark, Dachser Sweden och Dachser Norway. Men det är i Sverige som det gått bäst med ett fyrdubblat resultat före skatt från 2017 till 2018. 

 Marknaden präglas av hård konkurrens, men vi har ändå lyckats behålla och utöka vår marknadsposition som kvalitetsleverantör. 2018 utsågs Dachser till Europas största logistikleverantör inom styckegodssegmentet och vi vill också vara den föredragna styckegodspartnern i Norden, säger René Sidor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082