23948sdkhjf

Weland köper mjukvarubolag – får egen WMS

Har haft ett samarbete i 20 år. Nu blir Kodverkstan en del av Welandkoncernen.

Redan 1999 började Weland samarbeta med Kodverkstan. Tillsammans har man utvecklat WMS:en Compact store, som nu finns i 400 installationer hos Welands kunder. Nu köper Welandkoncernen mjukvaruutvecklaren och bildar bolaget Weland Software.  

– Den främsta orsaken till förvärvet är att vi växer snabbt utanför Sverige så därför vill vi ha Compact store helt i vår egen ägo. Vi har också byggt ett softwareteam och är glada över den kompetens som nu kommer att finnas på Weland Solutions it-avdelningsäger Björn Karlsson, vd på Weland Solutions, i ett pressmeddelande. 

Compact store har utvecklats för att styra Welands hissautomater. Genom sin modulära uppbyggnad går det enkelt att anpassa med den funktionalitet som behövs. Under 2019 kommer Weland att lansera systemet i versionen 2.0, med moderna gränssnitt och bättre anpassningar till framtidens behov. 

Welands WMS har stöd för alla arbetsmoment som ingår i lagerhantering och kan användas fristående, eller kopplas som en lagermodul mot ett affärssystem, där det fungerar tillsammans med de flesta system som finns på marknaden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078