23948sdkhjf

SCA säljer logistikbolag

Har drivit terminalen i Rotterdams hamn sedan sextiotalet.

SCA:s dotterbolag SCA Logistics Rotterdam har 80 personer anställda i hamnterminal, stuveri, spedition och skeppningsservice i Rotterdam, där de äger lager, kontor, kranar och fordon på Port of Rotterdams mark. Nu säljer man verksamheten till nederländska Matrans holdings, som också bedriver verksamhet i hamnen. Affären minskar SCA:s nettolåneskuld med 575 miljoner kronor, räknat både med priset och effekten av den finansiella leasing som ingår i försäljningen, enligt ett pressmeddelande. 

I avtalet ingår det nämligen att Matrans nu fortsätter att tillhandahålla logistiktjänster för SCA, då bolaget kommer att fortsätta att transportera bulk- roro- och containergods via sjöfart till Rotterdam. Verksamheten kommer att drivas vidare med intakt ledning och samma medarbetare. 

 Sedan 1967 har SCA drivit egen logistikverksamhet och Rotterdam är en av de viktigaste hamnarna för SCA:s produkterGenom överlåtelsen av terminalen till Matrans holding kommer vi att kunna upprätthålla nuvarande höga logistikservice, säger Magnus Svensson, inköps- och logistikdirektör. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094